Neviete si ,,ako ja,, raňajky bez ovsených vločiek už ani predstaviť?
Patríte medzi tých ktorý robia dobre.
Ovsené vločky patria k najzdravším potravinám a nedá sa nimi prejesť ako sa nedá prejesť chleba.
Obsahujú veľa dôležitých vitamínov, minerálov a veľa vlákniny ktorá nám znižuje hladinu cukru v krvi a pomáha upravovať cholesterol.
Zaisťujú nám počas dopoludnia dlhotrvajúci pocit sýtosti.
To znamená, že budeme jesť menej a tým príjmeme aj menej kalórií.
Odporúčaná denná dávka je aspoň 30g ovsených vločiek.
Pri takýchto raňajkách nemusíte ráno zháňať čerstvé pečivo:)
Potrebujeme:
Postup:
Nastrúhame si horkú čokoládu
Vločky si preberieme na obrázku vidíte čo sa v nich všetko nachádza.
Vločky s papierom na pečenie preložíme na plech a vložíme do vyhriatej trúby cca. na 180°C. na 10 minút.
Budete vidieť ako sa vločky sfarbujú treba dávať pozor lebo veľmi rýchlo zhoria.
Horúce vločky pre sypeme z papiera do nádoby v ktorej ich budeme skladovať. Najlepšia je taká ktorá sa dá zavrieť aby vločky zostali chrumkavé a ne nabrali vlhkosť z prostredia.
Takže horúce vločky máme v nádobe zoberieme si 2 lyžice jednou naberáme čokoládu (dbáme na to aby táto lyžica bola studená) a sypeme ju do horúcich vločiek druhou lyžicou prehŕňame vločky aby sa čokoláda dostala na všade.
Toto sú základné vločky do ktorých si podľa chuti môžte pridať ovocie, jogurt, semienka, orechy, kokosovú múčku škoricu...atď.
Typ: Vločky, nastrúhané jablko, škorica, orechy, výborné raňajky.
Naše webové stránky používajú súbory cookie.