Ľanové oblečenie

Dámska ľanová blúzka Casual style

Ľanové oblečenie na každý deň

pre veľkých aj malých.



Oblečenie určuje náš charakter naše vlastnosti a spôsob života. 


Ľanové oblečenie hovorí o človeku, že má vzťah k prirodzenosti k jednoduchosti tiež k zdravému životnému štýlu a tak ho to odlišuje od ostatných.


Ľanové oblečenie chráni naše zdravie má antialergické a antibakteriálne účinky a preto je vhodné pre alergikov taktiež neelektrizuje a preto nepriťahuje prach.


Ľan v lete chladí a v zime hreje, výborne odvádza vlhkosť a rýchlo schne. 




 

Ako ľanové oblečenie oprať?

 

Ľanové tkaniny sú pevné a preto sa ľanové oblečenie dobre perie, čím viac budete oblečenie prať tým bude príjemnejšie na nosenie a belšie, ale to len vtedy ak ho budete sušiť na slniečku. Ľanové oblečenie je prirodzene krčivé to sú vlastnosti všetkých čisto prírodných materiálov. Podľa toho pokrčeného vzhľadu zistíme, že ide o kvalitné oblečenie.

 

Ľanové oblečenie operte po prvý krát vo vlažnej vode 30°C. a nepoužívajte bieliace prášky. Opakovane už môžete prať s ostatným prádlom podobnej farby.

Výrobky perte vo veľkom množstve vody pretože majú vysokú savosť. Pri praní v práčke nastavte vhodný program na pranie ľanu. Biele tkaniny môžete oprať do 95°C farebné do 60°C.

 

Ako ľanové oblečenie usušiť?

 

Ľanové oblečenie pred sušením nežmýkajte predídete takto krčeniu, ak ho len tak povyťahujete a zavesíte na vešiak nebude ho treba ani žehliť.

Ľanové oblečenie nesušte na priamom slnku predídete tým vybieleniu oblečenia.

Taktiež nesušte ľanové oblečenie v sušičke ľan schne veľmi rýchlo a v sušičke by ste ho mohli presušiť a nevhodným programom by ste mohli ľanovú tkaninu až polámať. To by sa už veľmi ťažko žehlilo.

 

Ako ľanové oblečenie vyžehli?

 

Ľanové oblečenie ak ho chcete vyžehliť tak ho žehlite ešte vo vlhkom stave horúcou žehličkou a parou. Oblečenie žehlite z rubovej strany predídete tak lesku od žehličky. Ak je oblečenie veľmi pre sušené poprášte povrch vodou bude sa vám lepšie žehliť. Žehlite na najvyššej možnej teplote na žehlenie ktorá je 200°C

Ľanové oblečenie sa ľahko žehlí no rýchlo sa vám pokrčí to je výsada veľmi kvalitného a pravého ľanového oblečenia.