Bulgur s baklažánom a paradajkami.
Ako si pripravíme bulgur?
Pripraviť si bulgur je celkom nenáročné. Čas prípravy sa líši od veľkosti samotného bulguru. Kúpiť sa dá v troch veľkostiach. Čím je väčší tým je jeho príprava dlhšia. Pripravuje sa podobne ako ryža.
Bulgur zalejeme horúcou vodou a necháme asi 10 minút variť pokiaľ nie je dostatočne mäkký.
100 gramov bulguru obsahuje 12 gramov proteínov, 18 g vlákniny. Z minerálov obsahuje vápnik, železo, horčík, draslík, mangán a zinok. Vitamíny hlavne zo skupiny B.
Čo budeme potrebovať?
Na oleji si orestujeme cibuľu do zlatista. pridáme na kocky nakrájaný baklažán a tiež podobne nakrájané paradajky. Pridáme prelisovaný cesnak a podľa chuti osolíme.
Povaríme asi 20 minút a pridáme hojne oregáno. Nakoniec pridáme uvarený bulgur a mozarelu a všetko premiešame. Podávame teplé.
Dobrú chuť
Naše webové stránky používajú súbory cookie.